Nyíregyháza

2021.01.21. 15:20

Fejlesztés a Covid árnyékában

Kálmán Attila hamarosan megnyitja újabb üzletét a megyeszékhelyen.

TG

Kálmán Attila felesége, Kálmánné Lehóczki Andrea társaságában szignózta a szerződést, az aláíráskor jelen volt az alapítvány munkatársa, Kálmáncheyné Veres Anita is | Fotó: Sipeki Péter

Fotó:

Ahogy korábban már írtunk róla, a több mint harminc esztendeje működő PRIMOM Alapítvány tavaly decemberben úgy döntött, hogy a pandémia miatt kialakult nehéz gazdasági helyzetben további segítséget nyújt a régió vállalkozásainak, ezért a saját forrású áthidaló hitel feltételeit módosította.

Eszerint a kölcsönösszeg nemcsak beruházásra és forgóeszközre használható, hanem minden olyan költség fedezhető belőle, ami a vállalkozás működésével kapcsolatban még felmerül, úgymint a bérköltség vagy éppen a bérleti díj. Ebben a konstrukcióban maximum ötmillió forint igényelhető, maximum öt év futamidőre, éves szinten fix 4,9 százalékos kamattal.

Szerdán szerződött

A nyíregyházi vállalkozó, Kálmán Attila „kimaxolta” a konstrukció nyújtotta lehetőségeket, hiszen ötmillió forintos kölcsönösszeget igényelt az alapítványtól. A kapcsolatfelvétel január elején történt meg, és szerdán a PRIMOM Luther utcai irodájában már alá is írták a hivatalos papírokat. Kálmán Attilával, az Ati Látványpékség tulajdonosával még a kölcsönszerződés aláírása előtt beszélgettünk.

– Eddig egy pékséget üzemeltettem a megyeszékhelyen, mégpedig az Univerzum üzletházzal átellenben, a Vay Ádám körúti buszmegálló mellett. Nemrégiben döntöttem úgy, hogy fejlesztem a vállalkozásomat és még egy üzletet nyitok Nyíregyházán, a görögkatolikus templommal szemben, a Turul házban.

Kálmán Attila felesége, Kálmánné Lehóczki Andrea társaságában szignózta a szerződést, az aláíráskor jelen volt az alapítvány munkatársa, Kálmáncheyné Veres Anita is | Fotó: Sipeki Péter

– A PRIMOM nem volt ismeretlen a számomra, korábban, a 2010-es évek elején már segítettek nekem, így kézenfekvő volt, hogy most is hozzájuk fordulok. Január elején találkoztam először az egyik ügyintézőjükkel, és tegnap már alá is írtuk a szerződést. Minden „flottul” ment, segítőkész volt mindenki. Végig családias légkörben folytak az egyeztetések, a szakmai színvonal viszont felért a nagyobb, kereskedelmi bankokéval – tudtuk meg Kálmán Attilától, aki elmondta azt is, a pénz egy részét a belső tér igényes kialakítására fordítaná, egyedi bútorokat vásárolna az új üzletbe, ahogy a külső dekorációra is költene, de a villamos hálózat is „ráncfelvarrásra” szorul.

– A két pékségben négy alkalmazott dolgozik majd. A második pékségem megnyitásával azonban még nincs vége, távlati terveim közt szerepel egy harmadik üzlet kialakítása is, de ez még csak a jövő zenéje – tekintett előre az Ati Látványpékség tulajdonosa.

Egy napra sem húzta le a rolót

– Sajnos most a koronavírus az élet minden területére hatással van, de ennek ellenére fontosnak tartom, hogy előrébb lépjek, és ne hátra. Szerencsére meg tudtam oldani, hogy a pandémia legkeményebb időszakában is nyitva maradjon a Vay Ádám körúti pékségem, így egy napra sem kellett lehúzni a rolót. Bízom benne, hogy hamarosan kilábalunk a jelenlegi helyzetből és az élet mihamarabb visszatér a régi kerékvágásba – bizakodott a nyíregyházi vállalkozó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában