Nyíregyháza

2021.09.09. 14:28

Az Év Ipari Parkja elismerést ítélték oda Nyíregyházának

Újabb rangos díjjal gazdagodott a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely.

Forrás: Dr. Kovács Ferenc Facebook-oldala

Nyolc kategóriában osztottak ki díjakat a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) szerda esti gálarendezvényén, a Pesti Vigadóban. A díjakat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Ésik Róbert, a HIPA vezérigazgatója adták át. Miként arról már beszámoltunk, az Év Ipari Parkja díjat Nyíregyháza kapta, az önkormányzat képviseletében Jászai Menyhért alpolgármester fogadta a gratulációkat.

– Óriási élmény volt ilyen illusztris társaságban átvenni a különleges elismerést. Városunk gazdaságfejlesztési stratégiájának kézzelfogható eredménye ez – reagált megkeresésünkre Jászai Menyhért.

Hozzáfűzte:

A jelenlegi polgármesteri ciklus kiemelt prioritása a már betelepült vállalkozások támogatása és az új befektetők vonzása. Ezt az igyekezetet értékelte nagyra a Külgazdasági és Külügyminisztérium alá tartozó Nemzeti Befektetési Ügynökség.

– Rendkívüli örömmel fogadtam a hírt, amikor kiderült, országos viszonylatban is kiemelt szerepet kapott az ipari parkunk.

Ez a díj visszaigazolása annak, hogy jó úton járunk

– mondta Bartók Dávid, a Nyíregyházi Ipari Park Nonprofit Kft. ügyvezetője is.

– Alapvető, hogy támogató környezetben éljék a mindennapjaikat a nagy cégek. Szeretnénk vonzó miliőt teremteni az újonnan letelepedőknek, és természetesen a már régebb óta itt lévő nagyvállalkozásokat további erősödését és fejlődését is minden szükséges eszközzel segítjük.

Az Év Befektetője gálán minden esztendőben az elmúlt év legjelentősebb beruházásait végrehajtó vállalatok, valamint egy hazai beszállító és egy ipari park részesülnek elismerésben.

Az indoklás a következőképpen hangzott: „A 127 hektáros törzsterülettel bíró Nyíregyházi Ipari Park magasan fejlett infrastruktúrája és kedvező földrajzi elhelyezkedése révén számos betelepült vállalattal büszkélkedhet. A helyi önkormányzat elhivatottságának és sikeres befektetésösztönzési politikájának eredményeként az ipari park szabad területei mára teljesen elfogytak, ezért az új befektetői megkeresések kiszolgálása érdekében újabb ipari területeket jelöltek ki 88 hektár nagyságban”.

A HIPA Év Befektetője 2020 további díjazottjai: SEMCORP Hungary (Az év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása), Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (Az év legnagyobb volumenű bővítése), Lenovo Manufacturing Hungary Kft. (Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata), Diligent Governance Hungary Kft. (Az év kiválósági központ beruházása), Support Services Group Europe (Az év szolgáltató központ beruházása), ARM Hungary Kft. (Az év K+F beruházója), Hirschler Glas Kft. (Az év magyar beszállítója).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában