Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.09.08. 16:42

Folyamatosan figyelik az árakat

Huszonhárom kiskereskedelmi egységben összesen 1321 terméket ellenőriztek.

KM

Nem mindenhol használnak védőeszközöket | Illusztráció: MW-archív

Fotó: Nagy Norbert

A megyei kereskedelmi egységek 17 százaléka nem tartotta be a szabályokat, eddig közel félmillió forint bírságot szabtak ki a piaci helyzettel visszaélő vállalkozásokra – tájékoztatta lapunkat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal sajtóosztálya.

Közleményükben azt írják, átfogó, az ország egész területére kiterjedő, összehangolt ellenőrzést végeztek nyáron az illetékes hatóságok az építőipai tevékenységet végzők körében.

Nem mindenhol használnak védőeszközöket | Illusztráció: MW-archív

A legtöbb problémát a foglalkoztatás, a munkavédelem és az építésfelügyelet terén tapasztalták a szakemberek. Továbbra is jellemző a bejelentés nélkül foglalkoztatás, illetve a munkaidő-nyilvántartás vezetésének hiánya. Kiderült, hogy az építési kedv növekedésével nem járt együtt a munkavédelmi szabályok betartása. Gyakori tapasztalat volt, hogy nem biztosítottak, illetve nem használtak védőeszközt, de sokszor a megfelelő munkaeszközök is hiányoztak. Visszatérő problémát jelentett a nem biztonságos munkakörnyezet is.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztálya is részt vesz az építőipari alapanyagok piacának drasztikus áremelkedése miatt szükségessé vált összehangolt és fokozott ellenőrzésekben. Az eddigi vizsgálatok során 23 kiskereskedelmi egységben összesen 1321 terméket ellenőriztek, ami helyszínenként átlagosan 60-féle termék vizsgálatát jelenti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában