Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.09.07. 15:46

Több mint félmilliárd forintot kerestek

Közel 5 ezer, 16–25 év közötti, nappali tagozatos tanuló vállalt nyári diákmunkát megyénkben.

KM

20200724 Baktalórántháza fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország Sajtótájékoztató az állam által megtámogatott diákmunkásokról.

Forrás: KM-archív

Fotó: Pusztai Sándor

Az idén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fiatalok a Nyári diákmunka program keretében több mint félmilliárd forintot kerestek. Közel 5 ezer, 16–25 év közötti, nappali tagozatos tanuló vállalt nyári diákmunkát megyénkben. A kormány kilencedszer támogatta a fiatalok nyári munkavállalását, az idén erre a célra több mint félmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

A nappali tagozaton tanulók ­júliusban s augusztusban vállalhattak munkát, az önkormányzati intézményekben napi 6 órás munkarendben, a mezőgazdaságban, valamint a turizmus és vendéglátás területén napi 8 órás munkarendben is dolgozhattak.

Megemelték az összeget

A program sikerét jól mutatja, hogy a forrást biztosító Innovációs és Technológiai Minisztérium az eredetileg tervezett támogatási összeget háromszor is megemelte, így nyáron 4710 megyénkben élő fiatal vállalhatott munkát, nekik több mint 523 millió forint bért fizettek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában