Mátészalka

2022.08.08. 09:26

Élelmiszeripari Oscart kaptak a Nobilis termékei

Az Almakorong termékcsalád lenyűgözte az értékelőket.

A díjnyertes termékcsalád tagjai

Forrás: Nobilis

Óriási siker: a nemzetközi Great Taste versenyen 3 csillagot sepert be a mátészalkai Nobilis Zrt. új Almakorong termékcsaládja, a céklás almakorong, a földiepres almakorong és a ruby csokoládés almakorong. 


A Great Taste Awards a világ egyik legnagyobb és legrangosabb gasztronómiai versenye, amelyet az élelmiszeripar Oscar-díjaként tartanak számon. A megmérettetésre az idén 110 országból közel 15 ezer terméket jelöltek, ezeket a legnevesebb séfekből, étel­kritikusokból, élelmiszeripari szakértőkből és gasztrobloggerekből álló, több mint 500 fős zsűri értékelte. A zsűrizés „vakon” történik: minden terméket eltávolítanak a csomagolásából, így semmi más nem befolyásolja a többlépcsős értékelési folyamatot, csak az íz, az illat és az állag. A Great Taste Awards szervezője, a brit Guild of Fine Food megosztott néhány, az értékelési folyamat alatt írt megjegyzést a Nobilis Zrt.-vel. Ezek közül néhány: „Vonzó megjelenésű, érdekes és innovatív snack. A harmonikus sav–cukor arányú alma és a ruby csokoládé könnyeden édes íze tökéletes harmóniát alkot, és egy komplett, mégis tiszta ízvilágot eredményez.” Egy másik értékelő ezt írta: „Jól átgondolt, egészséges, ízletes almás csemege. Tökéletes lelkiismeret-furdalás nélküli snack felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.” És egy harmadik: „Csodálatos, színes, vonzó küllemű snack. Először az alma friss, kellemesen édes ízét éreztük, és ezt követte a cékla jellegzetes aromája, tökéletes harmóniát alkotva. Egy sokoldalú, innovatív termék.” 
 

Nagy motivációt jelent 


Novák Éva, a Nobilis egyik tulajdonosa, a díjnyertes termékcsalád megálmodója elmondta: nagyon örül a csillagoknak és annak, hogy ezek a szabolcsi almából készült, egészséges, innovatív termékek ilyen megtisztelő elismerést kaptak. 


Hozzátette: családi vállalkozásként egy ilyen rangos díj különösen motiválja és újabb innovációs fejlesztésekre inspirálja a Nobilis munkatársait, tulajdonosait. Éva bízik benne, hogy a nemzetközi sikerek után a magyar fogyasztók is megszeretik az Almakorong termékcsaládot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában