Program

2023.06.19. 13:46

Bemutatók és előadások Gyulatanyán

A NÉBIH Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán június 21-én, szerdán, 9.30-tól ismét megrendezik az Országos és Nemzetközi Kalászos Tanácskozást, Fajta-és Növényvédelmi Technológiai Bemutatót.

A rendezvény fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter, az esemény szerepel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ajánlott rendezvényeinek listáján, a szaktanácsadói részvétel kreditpontokat ér.

– A program első részében neves szakemberek tartanak szakmai előadásokat – ismertette Augusztinyi András, a fajtakísérletek vezetője. A résztvevők információkat kaphatnak a mezőgazdaság aktuális helyzetéről és az agrárpiaci kilátásokról. Részletesen megismerhetik az elektronikus gazdálkodási naplót, a modern távérzékeléses megoldásokat, valamint a kalászos termesztésben eredményesen használható tápanyagutánpótlási és növényvédelmi technológiákat. A program második részében a fajtakísérletek eredményei egy szántóföldi bemutató keretében tekinthetők meg: az érdeklődők meggyőződhetnek arról, hogyan teljesítettek a kísérletbe állított fajták ebben a termőtájban. Az esemény alatt a közreműködő szervezetek, cégek, kiállítói standokon mutatják be termékeiket és szolgáltatásaikat, valamint szaktanácsadással állnak az érdeklődők rendelkezésére - mondta Augusztinyi András.

Nádasi Zoltán


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában