NAK

2023.06.06. 09:43

Már csak néhány napig adhatóak be az egységes kérelmek

A hazai gazdálkodók június 4-ig 133.303 egységes kérelmet adtak be, ennek több mint 72 százalékát, 95.987 darabot a kamarai falugazdászok segítségével. Az idei kérelmek június 9-ig nyújthatók be. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kéri a termelőket, hogy ne hagyják az utolsó pillanatokra az ezzel kapcsolatos ügyintézést.

A gazdáknak nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a kérelem beadását

Fotó: archív, Sipeki Péter

- Az idén április 20-án indult az egységeskérelem-beadási időszak, több mint 50 támogatási jogcímre, intézkedésre lehet támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. Az év elején életbe lépett új támogatási ciklus miatt nagyban megváltozott a szabályrendszer, így több időt és munkát igényel a kérelmek elkészítése. A kamara felkészült az ezzel járó kihívásokra, így a korábbi években megszokott ütemben zajlik a kérelembeadás. 2023. június 4-ig 133.303 kérelmet nyújtottak be a termelők, ennek több mint 72 százalékát, 95.987 darabot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászai segítségével. Tavaly a június 9-i, végső határidőig összesen 165 188 egységes kérelem érkezett be a Magyar Államkincstárhoz - tájékoztatta portálunkat Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke.

A kérelembeadási időszak utolsó napja 2023. június 9. A határidőt követően beadott egységes kérelmeket érdemi vizsgálat nélkül visszautasítják. A kamara kéri a gazdálkodókat, hogy – akár igénybe veszik a falugazdászok segítségét, akár nem – ne hagyják az utolsó pillanatokra az egységes kérelmekkel kapcsolatos ügyintézést. Azon kamarai tagok, akik a korábbi években nem kérték falugazdász közreműködését a kérelembeadáshoz, de idén szeretnék azt, forduljanak telefonon a lakóhelyükhöz legközelebbi falugazdászokhoz időpont-egyeztetés céljából. Elérhetőségeik megtalálhatóak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara portálján, a falugazdász-keresőben. Az egységes kérelmekkel kapcsolatban bővebb információk érhetők itt érhetőek el: https://www.nak.hu/ek-2023
KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában