Nyíregyháza

2023.08.29. 12:44

Kiegyenlített a levelek minősége

Megkezdődött az idei Virginia dohányok felvásárlása az ULT Magyarország Kft-nél.

Szon.hu

Az idegenanyag mentesítés területén is jelentős az előrelépés

Forrás: Fotó: ULT

Fotó:  

Augusztus utolsó hetében néhány nap leforgása alatt mintegy 2500 karton Virginia dohányt szállítottak be az ULT Magyarország Kft. felvásárlási raktárába előtárolásra, ahonnan a folyamatos átvétel történik. Az előtárolásra beszállított készletek pótlása zökkenőmentes – tájékoztatott az agronómiai igazgató, Fekete Tibor, aki hozzátette: az idei kedvezőbb időjárási feltételek a reményeik szerint biztosítják a szerződött mennyiség felvásárlását. 

Az idegenanyag mentesítés területén is jelentős az előrelépés
Forrás: Fotó: ULT

– A termesztési év során csupán néhány termelőnknél történt objektív akadályok miatt terméskiesés. Azokban a gazdaságokban, ahol jelentősebb mértékű vírusfertőzés, vagy elemi kár volt, a termelők legjobb igyekezetükkel próbálták az elszenvedett káraikat tompítani. Az eddigi termelői látogatások alapján megállapítható, hogy az idei termés minősége az elmúlt évek átlagától jóval kedvezőbb. A beszállított dohányok kiegyenlített minőségűek, nagyrészt „zöld” mentesek. Jelentős előrelépés történt az idegenanyag-mentesítés területén is, így a feldolgozásra kerülő tételek remélhetőleg nem tartalmaznak majd jelentősebb mennyiségű, nem dohány eredetű szennyeződéseket. A termelőink munkáját nagyban segíti a 2023-ban bevezetett egyszerűsített felvásárlási szabványunk, mely jelentősen leszűkítette a felvásárlási osztályok számát és az azok közti értékbeni különbségeket. Az új szabvány lehetővé teszi, hogy egy adott felvásárlási osztályon belül szélesebb minőségi összetételű dohányanyag legyen. Ezek a változtatások, amelyeket egy több éves előkészítő munka eredményeként vezettünk be, elősegítik a hazai, jó minőségű „tömegdohány” előállítását – emelte ki Fekete Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában