Nyíregyháza

2023.09.21. 09:07

Indonéz vendégek a kamaránál

Sari Handini Murti és Ria Setyowati az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központot képviselték.

Tarnavölgyi Gergely

Kostyál Tünde gazdaságfejlesztési és nemzetközi ügyintéző (balról), Párkányiné dr. Csurka Edina főtitkár, Sari Handini Murti igazgató és Ria Setyowati igazgatóhelyettes, valamint Kovács Attila tolmács

Forrás: Kamara

Az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ (ITPC) képviselői vendégeskedtek a napokban Nyíregyházán, a vármegyei kereskedelmi és iparkamara székházában. 

Bilaterális kommunikáció

A találkozón Sari Handini Murti igazgató és Ria Setyo­wati igazgatóhelyettes röviden bemutatta az általuk képviselt szervezetet és annak munkáját. 
 

– A mi irodánk, az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ az Indonéz Kereskedelmi Minisztérium közép-kelet-európai regionális képviselete. Exportfejlesztéssel, promócióval foglalkozunk, kiállításokon veszünk részt, üzleti fórumokat szervezünk, segítjük a bilaterális kommunikációt és kereskedelmet az országok között – fogalmazott Sari Handini Murti. 

Lapunk megtudta, a nyíregyházi látogatás fő célja az volt, hogy minél több céget, vállalkozást „csábítsanak el” a jakartai Trade Expóra, amit október 18. és 22. közt rendeznek meg. Indonézia fővárosában találkozhatnak majd a magyar és az indonéz vállalkozások képviselői, megismerhetik egymást, az országaikat, mind kereskedelmi, mind pedig üzleti szempontból. 
Az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ igazgatója a jövőbeni lehetséges együttműködés megkönnyítése érdekében a kamarától kért egy listát arról, milyen profilú cégek működnek Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. 

Amit kínálnak 

Sari Handini Murti a kamarai találkozó során elmondta, az indonéz élelmiszeripari cégek különféle alapanyagokat (kakaót, fűszereket, pálmazsírt, kókuszreszeléket), az elektronikai és autóipari cégek szintén alapanyagokat, alkatrészeket, a kereskedelmi cégek bútorokat, lakásdekorációt, a textilipar cérnát, a papíripar is alapanyagokat, az építőipar pedig ajtó-, burkolat- és fapaneleket biztosíthat a magyarországi cégek számára. 
– A jakartai Trade Expóra személyesen kísérünk ki üzletembereket, erre keresünk most résztvevőket, érdeklődő cégeket – fogalmazott az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ igazgatója. Hozzátette, a munkaerőpiac és a turizmus területén is együtt tudna működni a két ország. 

Hasznos találkozó 

Párkányiné dr. Csurka Edina a látogatással kapcsolatban lapunknak megjegyezte: a találkozó nagyon hasznos volt, és a jövőben ők is szeretnének egy vármegyei üzleti találkozót szervezni a térség vállalkozói részére, ahol az indonéziai gazdasági együttműködésben rejlő lehetőségeket, potenciálokat vázolnák fel a résztvevők számára. 

– Akiket pedig érdekel a jakartai Trade Expo, keressék a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarát, mi segítünk összehozni őket az indonéz szervezőkkel – emelte ki lapunknak Párkányiné dr. Csurka Edina, a szervezet főtitkára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában