Gazdasági visszatekintő 2023

2024.01.12. 08:00

Almát vittek Mátészalkára

Egy tonna szabolcsi almát kaptak a vármegyei lakásotthonokban élő fiatalok.

Szon.hu

Bölcskei György

Fotó: MW-Archív

Mátészalka. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Gyermekvédelmi Igazgatóság mátészalkai Hársliget Lakásotthonban 2023. október közepén megtartott ünnepélyes átadáson Repelik Anikó intézményvezető üdvözölte a gyerekeket és a vendégeket.

Ötödik éve

Megköszönte Bölcskei Györgynek azt, hogy immár ötödik éve biztosítja a hátrányos helyzetű gyerekeknek a szabolcsi almát, ami anyagilag is nagy segítség a vármegyében működő, összesen 428 férőhellyel rendelkező huszonhat telephelynek amellett, hogy a lakásotthonokban élő hátrányos helyzetű gyerekek friss, finom és egészséges almát ehetnek.

Bölcskei György az alma jótékony hatásait vázolta fel a fiataloknak. A Nagykálló-Tész Kft. vezetője szerint az alma napi fogyasztását minden korosztály számára ajánlják a szakemberek.

– Itthon is jó lenne ha elterjednie az a szemlélet, mint Észak-Olaszországban, ahol minden kertben található egy-egy almafa. Az ágazat most számtalan kihívással néz szembe, egyre kevesebb növényvédő-szert használhatnak a gazdák, a vízfelhasználás is egyre inkább korlátozott, de közösen meg lehet találni a válaszokat a kihívásokra – fogalmazott Bölcskei György. – Inkább ezekből együnk meg egy-egyet naponta, mint hogy rendszeresen energiaitalt iszunk – mondta a Nagykálló-Tész Kft. vezetője.

Román István főispán a szerdai átadóünnepségen kiemelte, a szabolcsi alma a közelmúltban kapta meg az uniós oltalomról szóló védjegyet. Mint a vármegyei kormányhivatal vezetője elmondta, ez talán segíthet a régió gazdálkodóinak a piackeresésben is, ehhez ők is meg fognak adni minden segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában