Hagyomány

2024.05.21. 11:53

Repce- és kalászosbemutató Gyulatanyán

Nádasi Zoltán

Jakab István a Magosz elnöke

Forrás: Fotó: MW Archív

Már több, mint harminc éve annak, hogy a NÉBIH Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán repce- és kalászosbemutatót tartanak. Ez a hagyomány az idén is folytatódik, a szakmai tanácskozás május 23-án, csütörtökön 9.30-kor kezdődik a fajtakísérleti állomáson. A bemutató fővédnöke Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke, aki amellett, hogy megnyitja a rendezvényt, előadást is tart majd. - Ezt az eseményt a gazdálkodók igénylik, várják, hogy első kézből juthassanak hozzá a legújabb információkhoz, a fontos tudnivalókhoz - ismertette Augusztinyi András, a fajtakísérletek vezetője.

A szakmai előadások után a kisparcellás kísérletek eredményeit tekinthetik meg az érdeklődők. A rendezvény egész ideje alatt a közreműködő szervezetek, cégek kiállítói standokon mutatják be a termékeiket, valamint folyamatos szaktanács-adással állnak az érdeklődők rendelkezésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában