Koponya-, arc-, és orrcsont törés...

2019.10.17. 14:21

A dombrádi csárda területén verekedett, kiutasították Magyarországról

Kiutasította a bíróság Magyarországról a dombrádi csárda területén verekedő férfit.

A Nyíregyházi Törvényszék 2019. október 17.-én életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, és 1 évre kiutasította Magyarország területéről B.Á. vádlottat. A bíróság a börtönbüntetés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

A tényállás szerint a szlovák állampolgárságú férfi 2018. július 6-án busszal érkezett egy kisvárdai fesztiválra, ahol ismerősével szeszes italt fogyasztott.

Hajnalban a csoportot busszal a dombrádi csárda területére szállították, mert ott sátoroztak. A buszon B.Á. szóváltásba került egy másik fiatallal, akinek a szidalmazását a megérkezésüket követően is folytatta. A vádlott támadólag közeledett a sértett felé, aki védekezésképp megfogta a vádlott mindkét karját, mire a vádlott testközelből, nagy erővel őt orron fejelte. A sértett hanyatt esett, és elveszítette az eszméletét is. A mentőket egy ismerősük értesítette. A fiatal férfi koponya-, arc-, és orrcsont törései közvetett életveszélyes állapotot eredményeztek, maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyultak.

Az ítélet jogerős.

- Sterné dr. Deák Andrea, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik