Tiszaadony, Gergelyiugornya

2023.03.27. 13:25

"Ilyenkor az ember csak aggódik és drukkol" – lélegzetvisszafojtva figyelték a mentősök küzdelmét Gergelyiugornyán

Rohamszerű lázgörcsöt kapott egy gyermek, azonnal kórházba kellett szállítani.

Forrás: haromhatar.hu

– Ilyenkor az ember csak aggódik és drukkol, hogy minél hamarabb felszálljon a mentőhelikopter, mert az azt jelenti, szállítható állapotban van a beteg – mondta lapunknak Bodnár Zsolt hétfőn. A Három határ hírportál alapítója az U17-es lánymérkőzés miatt érkezett a gergelyiugornyai focipályára szombat délután, ám a szakadó esőben a bírói sípszóra több mint egy órát várni kellett.

Végig szakadt az eső

A hároméves tiszaadonyi kislány otthon kapott görcsös lázrohamot, az édesapja kétségbeesetten a karjában tartva rohant vele a közeli mentőállomásra, ahol az állapotát látva azonnal riasztották a mentőhelikoptert, ami a mintegy 10 kilométerre lévő Gergelyiugornya focipályáján landolt.

– A mérkőzésre érkezett szurkolók, főként családtagok lélegzetvisszafojtva figyelték a mentősök küzdelmét a gyermekért – mesélte a Tényeknek és lapunknak is Bodnár Zsolt, akinek képeit a Kelet-Magyarországban és a Szabolcs Online-on is többször láthatták már olvasóink.  

@haromhatarhirei

Lázgörcsös beregi kislányért érkezett mentőhelikopter Gergelyiugornyára

♬ eredeti hang - haromhatar.hu

– Nehezítette a mentést, hogy szakadt az eső, a mentők egy lepedővel próbáltak védekezni ellene, közben mindent megtettek a kislány életéért, de hosszadalmas volt. Azt láttuk, hogy egyszer betették a gyermeket a helikopterbe, majd kivették és utána újra visszatolták.  Csaknem egy óráig tartott mire a helikopter végre felszállhatott. Akkor mindenki fellélegzett és megkönnyebbült – tette hozzá Zsolt, s nem egészen 15 perc elteltével a mérkőzés is kezdetét vehette, Vásárosnamény és Gyulaháza játékosai léptek pályára, a megállás nélkül szakadó esőben.

Információink szerint szerencsére a kisgyermek jobban van, s a család is mindössze ennyit mondott a Tényeknek vasárnap, a kislány még mindig kórházban van, de már jobban érzi magát. 

KM

Videó forrása: haromhatar.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában