Kárpátalja

2023.06.18. 20:43

Elfelejtették, hová rejtették a megtakarított pénzüket, hívták a rendőrséget

Néhány óra leforgása alatt ketten is bejelentést tettek – Munkácsról és Viskről – a rendőrségre Kárpátalján nagy összegű pénz eltűnése miatt, de a hívások mindkét esetben hamisnak bizonyultak, mert az operatív intézkedések során kiderült, hogy a pénzt egyik esetben sem lopták el.

Forrás: Kárpátaljai rendőrség

A jelentés szerint a két eset ugyanazon a napon történt. A bejelentők jelentős összegek eltűnése miatt hívták a rendőrséget. Az első esetben egy munkácsi lakos fordult a rendőrséghez segítségért. Az izgatott nő elmondta, hogy a valutában tartott pénze eltűnt a lakásból. Néhány órával később hasonló tartalmú üzenet érkezett a Huszti járási Viskről. 

A település 60 éves lakója 27 ezer amerikai dollár veszteségről számolt be.

Mindkét esetben azonnal a helyszínre vonult a járőrszolgálat gyorsreagáló csoportja és a járási belügyi osztály nyomozó-műveleti csoportja, valamint a műveleti munkatársak. A rendőrség a feltételezett bűncselekmények felderítése érdekében számos nyomozati és kutatási intézkedést hajtott végre: kihallgatták a lehetséges tanúkat, szomszédokat, átvizsgálták a környéket, a legközelebbi térfigyelő kamerák felvételeit, továbbá a szakemberek részletes helyszínelést is végeztek.

A gyors intézkedéseknek eredményeként kiderült, hogy senki sem lopta el a pénzt sem munkácsi, sem pedig a viski lakostól.

 A nő elfelejtette, hogy elutazása előtt egy másik helyre rejtette el az összeget. 

A rendőrök a 60 éves viski lakos megtakarítását is megtalálták saját háza egyik helyiségében, nem messze a férfi által megjelölt rejtekhelytől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában