Helyi kék hírek

2023.09.20. 12:05

A tarpai önkéntes tűzoltók is megszerezték újra a minősítést

Szon.hu

Forrás: Forrás: kata

Az önállóan beavatkozó Tarpai Önkéntes Tűzoltó Egyesület állományának szakmai felkészültsége, eszközeinek, felszereléseinek bevethetősége, valamint a beavatkozást irányító személyek mentés és tűzoltás vezetési feladatok ellátására vonatkozó alkalmasságának megállapítása érdekében gyakorlatot tartott a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A minősítő gyakorlatot feltételezése szerint egy tarpai nevelési intézmény tornatermében, egy konnektorba elhelyezett illatosító meghibásodásából tűz keletkezett. A lángok átterjedtek a gyermekek játékaira, a fa bordásfalra és padokra, valamint a műanyag padlóborításra. Egy ott dolgozó észlelte a tüzet, amit egy porral oltó tűzoltó készülékkel megpróbált eloltani, ám nem járt sikerrel. A nagy füst miatt az égő helyiséget nem tudta elhagyni. 

A kiérkező tarpai önkéntes tűzoltóknak az intézmény közüzemeit ki kellett zárniuk, gondoskodniuk kellett az épület teljes átvizsgálásáról, a fő feladatuk pedig az életmentés, majd a tűz tovább terjedésének megakadályozása és eloltása volt. A gyakorlat sikerrel zárult, így az egyesület újabb egy évre jogosultságot szerzett az önálló beavatkozásra. - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán.

Fotó: Kékesi Szilárd (Tarpa ÖTE)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában