Katasztrófavédelem

2023.12.25. 12:32

Műszaki mentések és halálos füstmérgezés

Szon.hu

Forrás: illusztráció / katasztrófavédelem

December 24-én sem unatkoztak a tűzoltók, több tűzhöz és közlekedési balesethez is riasztották őket. Tegnap országosan összesen 196 tűzoltói beavatkozásra volt szükség. 29 esetben tűzhöz riasztották a tűzoltókat, 22 épület gyulladt ki, 167 alkalommal pedig műszaki mentést kellett végezniük.

Szenteste napján, reggel érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Nyíregyházán egy holttestet és egy korábbi, már kialudt tűz nyomait találták meg. Nyíregyháza Gerhátbokor részén egy pincelakásban egy kandalló melletti fotelen és a falon égés nyomai voltak láthatóak. Részletek ITT olvashatók. 

Több közlekedési baleset is történt tegnap térségünkben. 

Nyíregyházán, a Kemecsei út és a Blaha Lujza sétány kereszteződésénél három személygépkocsi ütközött össze. Személyi sérülés nem történt. A helyi hivatásos tűzoltók az egyik gépkocsit áramtalanították, majd a rendőrségi helyszínelés után a forgalmi akadályt kézi erővel megszüntették.

Két személygépkocsi ütközött össze a mátészalkai Dózsa György utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsikat, majd a rendőrségi helyszínelést követően a forgalmi akadályt megszüntették.

Szintén két személygépkocsi ütközött össze tegnap este Nyíregyházán, a Pazonyi út és a Család utca kereszteződésében. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Karácsonykor is 72 hivatásos tűzoltó van szolgálatban Szabolcs-Szatmár-Beregben. Az ő munkájukat önkormányzati és önkéntes tűzoltók is segítik vármegyeszerte.

A tűzoltók riasztást követően százhúsz másodpercen belül elindulnak oda, ahol baj van. Egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük, hogy velük kelljen karácsonyozni! - írta a katasztrófavédelem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában