Tűzoltói beavatkozások

2024.05.27. 13:40

Harminckilenc segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez

Péntektől vasárnap éjfélig harminckilenc segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem vármegyei műveletirányítási központjába.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: katasztrófavédelem

A elmúlt három nap tűzoltói beavatkozásai
 

Pénteken több viharkárral kapcsolatos jelzés érkezett a katasztrófavédelemhez.

Öt helyszínen – a balsai Rév átkelőhelynél, Fülesden a Kis utcában, a 4129-es úton Penyige és Kömörő között, Nyírmeggyes és Nyírkáta között Jékey tanyánál, valamint a nyírmeggyesi József Attila utcában – sérült fák miatt kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. 

Két helyszínen, egy nyíregyházi ingatlannál és egy csengeri családi ház pincéjéből nagy mennyiségben összegyűlt csapadékvizet távolítottak el a tűzoltók. 

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Tornyospálca és Fényeslitke között, a Temető utca elején. Az autóban egy ember utazott, aki sérülést nem szenvedett. A kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a kitört oszlopot eltávolították, a közúti akadályt megszüntették.

 

Szombaton több ága is lehasadt egy nagy méretű fának a nyíregyházi Honvéd utcában. A helyi hivatásos tűzoltók létraszerrel, motoros láncfűrésszel távolították el a veszélyt jelentő ágakat.

Két méter mély üres medencébe esett tegnap este egy férfi az ibrányi Sport utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók a mentőkkel közösen, hordágyon emelték ki a sérültet.

 

Vasárnap kicsúszott a pincelétra egy idős ember alól a nagyvarsányi Akácos út egyik családi házánál. A mentők stabilizálták, majd a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók dugólétra segítségével emelték ki a sérültet.

Lesodródott az úttestről, fának ütközött egy személygépkocsi Érpatak és Nagykálló között vasárnap délután. Az autóban ketten utaztak, a sofőr beszorult, a másik utas kiszállt a járműből. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, majd annak ajtaját feszítővágóval eltávolították, ezután a mentőkkel közösen emelték ki a sofőrt. A rendőrségi helyszínelést követően a tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt.

Füstölni kezdett egy parkoló személygépkocsi motortere a kótaji Hunyadi János utcában tegnap este. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lévők megkezdték az oltást. A tűzoltók áramtalanították a járművet, a füstölést megszüntették, a motorteret visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméteres családi ház a kállósemjéni Arany János közben. A nyírbátori és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók három vízsugárral előbb körülhatárolták, majd megfékezték a lángokat, végül túlnyomásos ventilátorral átszellőztették az ingatlant. A katasztrófavédelem tűzeseti helyszíni szemlét végzett. A házban egy ember lakik, sérülést nem szenvedett.

Ötven négyzetméteren égett a száraz fű és gaz a nyírbátori Csokonai utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és gyorssugárral oltották el a szabadtéri tüzet.

Lesodródott az útról, oldalára borult egy személygépkocsi a mándoki Táncsics utcában. A záhonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a rendőrségi helyszínelés után a forgalmi akadályt megszüntették.  Személyi sérülés nem történt.

-adta hírül a katasztrófavédelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában