Helyi közélet

2008.09.11. 06:55

Lecsó, amíg a készlet tart

<p>Egészen elképesztő mennyiségű biohulladékot találnak naponta a hatóságok kis hazánkban. Nemrég még az a konzerv mennyiség riasztotta az olvasót, amit egy szobi-telephelyen találtak, és amiből valószínűleg meghamisított minőségi tanúsítvánnyal jó sokat egy nyíregyházi cégre is rásóztak.</p>

A hírek szerint lejárt szavatosságú moslékot adtak el tömegétkeztetés céljából egy Öttömösi „üzemből” a már korábban is lebukott nagykereskedők. Bár a vásárlók egyike, egy gimnázium konyhafőnöke kiöntötte a selejtet, nálam az verte ki a biztosítékot, hogy egy kórházban viszont felhasználták azt.

Elképzelni is szörnyű mit tud okozni a fertőző élelem, amit a gyanútlan, vagy szinte magatehetetlenül kiszolgáltatott legyengült betegnek odaadnak. Volt már rá példa, hogy a fertőzött epertől több idős emberek haltak meg. Az a gyanúm, hogy a törvények puhák, ugyanis a lebukott nagykereskedőről azt mondta egy megszólaló, hogy nem tudják megakadályozni, hogy újra piacra ne lépjen egy másik cég nevében.

Tudvalevő, hogy túlnépesedett földünkön hamarosan leváltja az energiát a világgazdaság ütőkártyái közül a víz és az élelmiszer. Mi magyarok mindkettőnek bővében vagyunk. Amikor egyik másik politikusunk üres nyaralójának udvarára berepülő Molotov koktél miatt terror cselekményről vizionálnak a politikusok talán azon is el kellene gondolkodni, nem számít-e terrorcselekménynek több tucatnyi ember szándékos megmérgezése?

Talán az is elrettentő ítélet lenne, ha a lefoglalt moslékot az ügyeskedő nagykereskedőkkel etetnék meg, amíg a készlet tart…

- Pusztai Sándor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában