Helyi közélet

2008.10.04. 22:13

Kató Antal 70 éves

<p>Ibrány - Az Ibrányi Polgármesteri Hivatalban bensőséges keretek között köszöntötték 70. születésnapján Kató Antalt az Ibrányi Önkéntes Tűzoltóság parancsnokát. <dia width="900" height="700" alt="Kató Antal 70 éves 2008.10.05."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kat__Antal_70__ves_2008_10_05_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Kató Antal 70 éves 2008.10.05." /></a></dia></p>

A születésnapi köszöntőn részt vett, Pernyák Sándor tű. ezredes a megyei tűzoltószövetség elnöke, Dombrády László tű. ezredes a Nyíregyházi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka, Bakosiné Márton Mária jegyző és az önkéntes tűzoltók képviselői.

A mindenki által Anti bácsiként emlegetett nyugdíjas tanárember több mint 5 évtizeddel ezelőtt jegyezte el magát a tűzoltó szakával.

Gyermek és ifjúsági tűzoltóként rendszeresen részt vett a járási és megyei önkéntes tűzoltóversenyeken, később tanárként is volt lehetősége kiválasztani az ügyes, fizikailag erős és rátermett fiatalokat a tűzoltórajba.

Beregdarócon, Csarodán és Ibrányban 41 éven át oktatta a fiatalokat. Több évtizeden keresztül töltötte be Ibrányban az önkéntes tűzoltó egyesület helyettesi, majd parancsnoki tisztét.

Jelentős szerepe volt abban, hogy 2004. január 01. óta önkéntes köztestületi tűzoltóság működik a településen.

Jó érzékkel találta meg azokat a fiatalokat, akik szorgalmasan, becsülettel teljesítik a tűzoltó szakma elvárásait.

Anti bácsi büszke arra, hogy a megye legfiatalabb állománya az ő kezei alatt szolgál.

Több mint fél évszázados tevékenysége során számos kitüntetésben, elismerésben részesült, közülük is büszke a „Tűzbiztonsági érem Arany fokozatára” a Széchenyi Ödön plakettre, és az 50 éves Szolgálati Érmére mellyel csak kevesen büszkélkedhetnek a megyében.

Ma is fiatalos lendülettel…

Ma is fiatalos lendülettel, napi 14-16 órát teljesít a tűzoltóság, a tűzoltók érdekében.

70. születésnapja alkalmából a közelmúltban Ibrány Város Önkormányzata PRO URBE /a városért/ kitüntetéssel köszönte meg, áldozatos tevékenységét.

A jeles napon, pedig az ünnepelt részére a megyei tűzoltószövetség elnöke dísztőrt adott át, a nyíregyházi tűzoltóság parancsnoka, pedig névre szóló emléktárggyal kedveskedett neki.

A tűzoltóság állományától egyedi – a 70. életévét köszöntő – ajándékot kapott.

A meghitt rendezvény végén Anti bácsi megvendégelte a jelenlévőket, majd a tűzoltó laktanyában a teljes állomány jelenlétében folytatódott az ünneplés.

- Holes István tű. alezredes -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában