Helyi közélet

2008.11.25. 13:08

Börtön jár a tanárverő anyának!

<p>Nyíregyháza - Jogerős ítéletet hirdetett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság dr. Fázsi László vezette tanácsa közfeladatot ellátó személy elleni erőszak ügyében.</p>

Az esetet már első fokon a Vásárosnaményi Városi Bíróság tárgyalta, amelynek ítéletét kedden másodfokon is jóváhagyta a taláros testület. A tanárverés ügyében szigorú büntetést hozott a megyei bíróság, mivel egyre inkább elszaporodóban vannak az ilyen esetek.

A tavaly májusban egy aranyosapáti kislány azzal ment haza a helyi iskolából, hogy a testnevelő tanár lenyomta a fejét és erőszakosan viselkedett vele, holott neki aznap egészségügyi problémái voltak. Az édesanya ekkor feldühödve bement az iskolába, ahol az igazgatóval sikerült néhány szót váltania, amely során úgy tűnt, hogy sikerült az anyukát lenyugtatni és megbeszélni az esetet. Az édesanya azonban később visszament az iskolába, ahol összefutott a testnevelő tanárral, akit először szóban szidalmazott, majd megpróbált megütni. A pofon csak azért nem csattant a tanár arcán, mivel a kezével kivédte az ütést. Az eset az iskola épületében történt tanárok és diákok szeme láttára.

A Vásárosnaményi Városi Bíróság ezután, mivel nem látta bizonyítottnak a lány és az édesanya által felhozott indokokat, öt hónapos börtönbüntetésre ítélte az elkövető anyát. Ekkor a vádlott és ügyvédje enyhítésért fellebbeztek, továbbá az anya rendezni igyekezett kapcsolatát a tanárral. Az ügyet másodfokon tárgyaló Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság dr. Fázsi László vezette tanácsa helybenhagyta a korábban hozott ítéletet, indoklásában külön hangsúlyozva azt, hogy elszaporodóban vannak a hasonló közfeladatot ellátó személyek elleni cselekmények, továbbá a garázda cselekedetnek is minősíthető tettét az édesanya jogerősen felfüggesztett fogházbüntetése alatt követte el. A nő korábban magánlaksértés, lopás -és közokirattal való visszaélés büntette miatt kapott egy év felfüggesztett fogházbüntetést.

A tanárverő édesanya mivel felfüggesztett büntetése alatt követte el a cselekményt, köteles a már kiszabott büntetést is letöltenie, így egy év, öt hónapos börtönbüntetésre és egy év közügyektől való eltiltásra ítélte a bíróság. A jogerős ítéletet az édesanya tudomásul vette, de azzal nem értett egyet.

Kapcsolódó cikkek:

-M. István-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában