Helyi közélet

2008.12.11. 08:36

Alpintechnikai tanfolyam tűzoltóknak Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - 2008. december 8-12. között alapfokú ipari alpintechnikai tanfolyamra kerül sor Nyíregyházán a hivatásos önkormányzati tűzoltóság laktanyájában. <dia width="960" height="800" alt="Alpintechnikai tanfolyam tűzoltóknak Nyíregyházán 2008.12.11."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Alpintechnikai_tanfolyam_t__369_zolt_knak_N/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Alpintechnikai tanfolyam tűzoltóknak Nyíregyházán 2008.12.11." /></a></dia></p>

A tanfolyam vezetője és egyben oktatója Egri Kiss Gábor. Az oktatásra 7 tűzoltót iskolázott be Dombrády László tűzoltó ezredes parancsnok, akik először az alapvető elméleti és munkavédelmi előírásokkal ismerkedtek meg. A 40 órás tanfolyam nagy részében napi 8 órában különböző gyakorlati fogásokat sajátítottak el a tanfolyam vezető irányítása mellett. Megismerték többek között a kötéltechnika alkalmazásának módjait, a különböző mentési szituációkat, valamint a magasban végzett veszély-elhárítási munkák fogásait.

Egri Kiss Gábor hangsúlyozta, hogy a 40 óra az alapvető technikák megismerésére elegendő, a különböző módozatok biztonságos elsajátításához még további, legalább 3 hónapos folyamatos gyakorlás szükséges. Nem egyedi az országban a tűzoltóságok körében az ilyen jellegű tanfolyamszervezés, hiszen korábban már Székesfehérváron és Szolnokon is sor került hasonló oktatásokra.

A szolnoki hivatásos tűzoltóknak már 3 tanfolyamot is rendeztek, sőt a szolgálatparancsnokok már a középfokú munkairányítói végzettséget is meg szerezték.

A budapesti cég szakemberei pedig a Fővárosban, Győrben és Egerben is tartottak alpintechnikai tanfolyamokat a hivatásos tűzoltóságokon. Melléjük csatlakoztak a nyíregyháziak, akik szintén végeztek már magasból mentési munkákat a Kelet Magyarországi Speciális Mentőkkel közösen - tájékoztatta a Szabolcs Online-t Holes István tűzoltó alezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában