Helyi közélet

2008.12.11. 10:48

Futnak, fonnak, fociznak Vasmegyeren

<p>Vasmegyer - Szinte minden korosztály számára lesznek szórakoztató programok a hét végén Vasmegyeren.</p>

A közelgő karácsony alkalmából ezen a hétvégén igazi adventi hétvége lesz Vasmegyeren, ahol minden korosztály megtalálja a számára megfelelő szórakozási lehetőséget. December 13-án, szombaton 10 órától a Vasmegyerért tenni akaró fiatalok és az általános iskola és óvoda pedagógusai karácsonyi forgatagot szerveznek az iskola udvarán, amelyre a kicsiket és nagyokat egyaránt várják. A programban lesz mikulásfutás, kosárfonás, teremfoci, közös karácsonyfa öltöztetés, mikulásszán és egyéb szórakozási lehetőség.

Vasárnap délután 15 órakor kerül sor az Adra Adventista Szeretetszolgálat által adományozott iskolapadok ünnepélyes átadására. A szállítmány októberben érkezett a községbe egy bécsi iskolából az Adra ausztriai segélyszolgálata segítségével. A diákok a megkímélt állapotban lévő padokat, székeket, táblákat már birtokba is vették, de a köszönetnyilvánításra csak most van lehetőség. Az emléklap átadására Budapestről érkezik a községbe az Advent Központi kórus és az Advent rézfúvós zenekar.

Az ünnepélyes átadót követően az idősek számára a Szociális Szolgáltató Központ dolgozói szervezik meg az idősek karácsonya műsort. A kultúrházba a 60 év feletti vasmegyeri lakosokat várják, ahol fellépnek az óvodások, az iskolások, a nyírbogdányi „ Béke” nyugdíjasklub tagjai, de néptánccsoport is szórakoztatja majd a vendégeket. A műsort a nagyhalászi Bel Canto női kar adventi koncertje zárja, melyet vacsora és zenés mulatság követ.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában