Helyi közélet

2008.12.18. 18:50

Két megyénkbeli is a Kisebbségekért Díjazott között

<p>Nyíregyháza, Budapest - A tíz díjazott között két megyénkbeli is részesült az elismerésben: a nyíregyházi Farkas Tibor, a Magyarországi Cigányok Kulturális Szövetségének alapítója és Nagy Sándorné, a nyírbátori József Attila úti óvoda vezetője.</p>

Átadták a Kisebbségekért Díjakat csütörtökön az Országházban. Az állami kitüntetést – amelyet a kisebbségek napja (december 18.) alkalmából adnak át – a kisebbségek érdekében, a kisebbségi közéletben, az oktatásban, a kultúrában és az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban és a gazdasági önszerveződés területén kiemelkedő tevékenységet végző magyarországi és külföldi emberek és szervezetek kaphatják meg.

A díjakat Gyurcsány Ferenc kormányfő Sólyom László köztársasági elnök és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke jelenlétében adta át. A tíz díjazott között két megyénkbeli is részesült az elismerésben: a nyíregyházi Farkas Tibor, a Magyarországi Cigányok Kulturális Szövetségének alapítója, a Nyíregyházi Cigány Kisebbségi Önkormányzat alelnöke a cigányság életkörülményeinek javításáért végzett közéleti szerepvállalásáért, illetve Nagy Sándorné, a nyírbátori József Attila úti óvoda vezetője szemléletformáló pedagógiai munkájáért.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában