Helyi közélet

2008.12.23. 06:29

Kéz a kézben, géz a gézben

<p>Előre borítékolom neked az elkövetkezendő piros betűs napok véres eseményeit, öregem! – kezdett monológjába mentős ismerősöm a karácsonyi forgatag közepén, mikor megkérdeztem, hogyan telnek majd számára az ünnepek. <STRONG>Palicz István jegyzete</STRONG></p>

December 24-én előkerül a pincékből a karácsonyfa és a szekerce. Délutánra elbaltázott családfőkkel telik meg a baleseti részleg kötözője, akiknek a fenyő törzse helyett valamelyik végtagjukat sikerült megfaragniuk. Az utolsó utáni pillanatban ajándékért futkosó, vagy vendégváró ételeket, italokat vásárló házigazdák idegbeteg állapotban, lóhalálában tartanak hazafelé autójukkal, kapkodásuk és figyelmetlenségük gyakran balesetbe torkollik.

Karácsony első és második napján néhol nemcsak a szeretet, a lakás is lángol a KGST piacról olcsón beszerzett karácsonyfaizzóknak és a felügyelet nélkül hagyott csillagszóróknak köszönhetően. Este összejön a család, a közeli rokonság, a fűszeres étkeknek pálinkával vet ágyat a magyar, majd sörrel, borral búcsúztatja a finom falatokat. A tüzes italokat itt-ott parázs viták, máshol kihunyó tudatállapotok követik, így egyaránt akad dolga a családi perpatvarhoz kiszálló rendőröknek és a detoxikálóba siető mentősöknek is.

Én azt mondom, jobb kéz a kézben, mint géz a gézben...

Kapcsolódó cikkek:

- Palicz István -

Olvassa a szerző blogját is: A helyesírás sírásói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában