Helyi közélet

2010.08.16. 16:16

Megnőtt a Kis Vakond, és az Unió is támogatja

<p>Közel 1620 tehetséges, hátrányos helyzetű kisiskolás érintett Nagykállóból, Balkányból, Kótajból, illetve Nyíregyházáról a közösség- és képességfejlesztő programban.</p>

Amikor kibújt a földből 1991-ben a Kis Vakond Matematika Tanodája, mint utóbb kiderült, egy mesébe illő történet kezdődött el. Kinyílt a szeme a Kis Vakondnak, országszerte egyre többen ismerték meg a benne rejlő lehetőségeket. Ezeken az alapokon jött létre hat éve a Míg Megnövök Alapítvány, amely hétfőn sajtótájékoztatón mutatta be az éppen aktuális közösség- és képességfejlesztő programját.

– Jelenleg is folyamatban van az a tréning és szakkör, amelyben közel 1620 tehetséges, hátrányos helyzetű kisiskolás érintett Nagykállóból, Balkányból, Kótajból, illetve Nyíregyházáról – szolgált adatokkal Vasváry Zoltánné, a szervezet koordinátora, közoktatási szakértő.

A képzés a résztvevők számára ingyenes

– A mintegy 49 millió forintos projektet uniós támogatással valósítjuk, így a képzés a résztvevők számára ingyenes, Az intézmények évfolyamonként tíz-tíz diákot jelölhettek, akik heti bontásban áprilistól szeptember végéig vesznek részt a foglalkozásokon a sóstógyógyfürdői Kis Vakond Gyermek- és Ifjúsági Táborban.

Ottjártunkkor az egyik csoport tagjainak figyelmét táblajáték kötötte le, a többiek pedig bagolyköpetet vizsgáltak.

– Igyekszünk minél gyakorlatiasabb programokat biztosítani a gyerekeknek, és komoly szerepet kap a rendszeres testmozgás is. Az egyéni adottságok figyelembe vételével igyekszünk kibontakoztatni a diákok tehetségét és fejleszteni a gondolkodásmódjukat.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában