Helyi közélet

2010.08.30. 11:22

Szabolcsi az ország legfiatalabb vőfélykislánya!

<p>A tiszaberceli Laub Dominika minden bizonnyal az ország legfiatalabb vőfélykislánya a maga 7 évével, aki közel fél éve járja édesapjával a lagzikat, ahol az írni és olvasni még nem tudó kislány sorra regéli a szebbnél szebb verseket.</p>

A tiszaberceli Laub Zsolt már 16 éve vőfélykedik, első alkalommal egyik rokona esküvőjén látta el a tisztséget, s azóta szinte nincs is szabad hétvégéje. Ennek köszönhető vagy éppen ezért érezte úgy Zsolt, hogy kevés időt tölt családjával, így egy-egy esküvőre magával vitte feleségét és kislányát, ahol feltűnt neki, hogy a kis Dominika mennyire élvezi a lagzikat, aki kezdetben a menyasszonyok körül sertepertélt, majd édesapja verseiből adott elő néhányat.

- Édesapa megírja, kitalálja a verseket, anyával pedig megtanulja Dominika azokat, mivel a kislány még csak most szerdán megy iskolába, így olvasni egyáltalán, írni meg még csak most kezdett – mesélte Dominika édesapja. A kislány ettől függetlenül nagy átéléssel regéli a hosszabbnál hosszabb verseket, a köszöntőket, amelyet nagyon jól fogad a násznép és az ifjú pár is. - Dominika szó szerint beleszerelmesedett a vőfélységbe, az édesanyjával varratott magának ruhát, de az apáéhoz hasonló vőfélybotot is kikövetelte magának. Emellett a lovak, azon belül is a pónik a mindene – tudtuk meg Laub Zsolttól.

A videó megtekintéséhez kattintson a képre!

Dominika rendszerint a menyasszonytáncig marad az esküvőkön, hiszen fiatal kora miatt édesapja nem szívesen engedi éjszakázni lányát, vőfélység ide vagy oda.

- Szeretek vőfély lenni és szeretnék még apával jó sok lagzin fellépni – zárta Laub Dominika, aki minden bizonnyal garancia arra, hogy a tiszaberceli Laub családban tovább mehet a vőfélydinasztia.

-M. I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában