Helyi közélet

2011.01.22. 14:40

Küldjön hírt! - Járhatatlan út Felsősóskútnál

<p>"Szeretném felhívni az illetékesek figyelmét, hogy Nyírtelek-Nyírszőlőst összekötő Határúton teljes útszélességet elzáró víztócsák vannak gödrökkel, melyeknek mélysége a 10 cm-től a 30 cm-ig terjed, ami a közlekedést lehetetlenné teszi" - írta Csada Aranka Krisztina.</p>

Mi, akik itt élünk a Felsősóskút úton, csak ezen a Határúton tudunk kijutni a buszig, dolgozni, iskolába, óvodába menni. Sajnos a mezőgazdasággal foglalkozó emberek a vizes árkokat és a fasort a szántás során eltüntették, amelyek a földekről a víz kifolyását megakadályozhatták volna.

Tavaly nyáron készült ugyan egy vizes árok, de kevésnek bizonyult, mostanra szeméttel lett tele. A Határúton még régebben több vizes árok készült, amit sajnos mindenféle szeméttel teleraktak, ezek kimélyítésre, takarításra várnak, de még ez nem történt meg. Pedig ha az illetékesek több időt fordítanának arra, hogy a meglévő csapadék vizes árkokat kitakarítanák és rendbe tennék, nem lenne ilyen járhatatlan az út, holott már többször jeleztük az önkormányzat felé a problémát. De sajnos nem tettek semmit az ügy érdekében. Így továbbra is ezen a járhatatlan úton kell megoldani a mindennapos munkába járást.

A kisgyermekes családok babakocsival se, az idősebbek gyalogosan sem tudnak kijárni a buszhoz, az orvoshoz. Aki nem ismeri az útviszonyokat és autóval közlekedik ezen útszakaszon sorra elakadnak.

A XXI. században ebben a városban (Nyírtelek) sajnos csak a központi részt fejlesztik és a külterületeket elhanyagolják ilyen rész pl. Felsősóskút rövid sor, ahol minden korosztályba tartozó ember él (kisgyerek, idős, nyugdíjas stb.). Ezek az utak egyre rosszabb és teljesen jár-hatatlan állapotban vannak, mind a Határút mind a felsősóskúti utat tekintve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában