Helyi közélet

2011.03.06. 12:32

Indulhat a csapadékvíz beruházás Fényeslitkén

<p>110 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Fényeslitke Község Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) és az Észak-alföldi Operatív Program (ÉAOP) támogatási rendszerében, belterületi vízrendezés célú fejlesztésre.</p>

A 122 millió forint összköltségű beruházáshoz az Európai Uniós támogatást az önkormányzat saját erővel egészíti ki, melynek 60 %-át az EU Önerő Alapból pályázza meg.

A „Fényeslitke belvízmentesítése II. ütem” című projekt keretében kiépítésre kerül az Ady Endre és Árpád utcák csapadékvíz elvezető rendszere. A projekt során megépül 3.539 méter hosszúságú csapadékvíz elvezető rendszer, amely biztosítja 379 főnek a káros csapadékvíz elleni védelmét, valamint 39 hektárral nő a csapadékvíz okozta károktól megvédett terület.


Ritkulnak a belvíz okozta káresetek


A fejlesztés hatására a községben belvíz okozta káresetek ritkulnak, melynek köszönhetően az önkormányzatnak a fenntartási, működési és kárelhárítási költségei csökkennek, továbbá javul a lakosság komfortérzete, életminősége.

A kivitelező kiválasztása nyílt közbeszerzési eljárás keretében történt, melyet a KE-VÍZ 21 Zrt. és az Aqua-Trade & Cons. Kft. konzorciuma nyert meg és március 1-ével az önkormányzattól a munkaterületet átvette. Az építési munkák 2011. március közepén kezdődhetnek, várhatóan június végére fejeződnek be.

- Vonza Csilla -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában