Helyi közélet

2011.06.23. 13:15

Csecsemőgondozás és elsősegélynyújtás

<p>Vásárosnamény - Az Eötvös József Általános Iskola és AMI tanulói, valamint a Lónyay Menyhért Szakközép-és Szakképző Iskola tanulói szabadidejükben, tanítási idő után szívesen tanulnak csecsemőgondozást és elsősegélynyújtást.</p>

Az elsajátított elméleti és gyakorlati ismereteikből országosan meghirdetett versenyeken adtak számot.

A Vöröskereszt és a mentősök által szervezett körzeti elsősegélynyújtó versenyen elért első helyezést követően jutottak tovább a megyei versenyre, melynek a Múzeumfalu adott otthont, ahol a harmadik helyezést sikerült elérniük (Demeter Richárd 7. b, Debreceni Nóra 7. a, Debreceni Imola 7. a, Dobos Cintia 7. a, Koncz Vanda 7. a, Kazamér Ákos 8. a, felkészítő: Nagyné Varga Krisztina iskolai védőnő).

A megyei csecsemőgondozási versenynek a Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kara adott otthont Nyíregyházán, ahol az Eötvös-iskola és a Lónyai-iskola tanulói mindkét kategóriában első helyezettek lettek. Ezek után a budapesti országos megmérettetés következett, ahol az Eötvös-diákok (Szabó Lilla 7. a, Hetei Eszter 7. a, Csizmár Beatrix 7. a, felkészítő: Nagyné Varga Krisztina) a nyolcadik helyezést érték el. 

A Lónyay-iskola megyei csecsemőgondozó versenyen az első helyen végeztek (Balogh Gizella 10. f, Bakó Éva 10. f, Lakatos Edina 10. f), az országos csecsemőgondozó versenyen pedig a tizennegyedik helyen zártak (Balogh Gizella 10. f, Szőke Nikolett 10. f, Lakatos Edina 10. f, felkészítő: Debreceniné Szabó Éva ifjúsági védőnő).

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában