Helyi közélet

2011.06.17. 19:42

Jövőképet festett a honvédelmi miniszter Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Két apropója volt dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteki látogatásának.</p>

Nyíregyháza fehér folttá vált a honvédség szempontjából. Sok ingatlan került az elmúlt években önkormányzati tulajdonba, több ilyen jellegű ügy intézése pedig folyamatban van. Jó találkozni dr. Kovács Ferenc polgármesterrel, barátommal, valamint azokkal a civilekkel, akik a Polgári Körök hőskorában verbuválódtak”.

Szeretnének egymillió új munkahelyet teremteni

 

Ezt követően Böjte Csaba ferences szerzetes Szent István-tervét méltatta: „Közösség-, nemzet- és országépítő jellege van az irányt mutató elképzeléseknek. Ennek első eleme a Tündérkert-projekt. A Kárpát-medence magyarok lakta részének túlnyomó része elhanyagolt környezeti állapotban van, amit alulról indulva meg kell változtatni. Ebbe beletartozik a szemét eltakarítása, a parlagfű irtása, vagyis egy kultúrtáj teremtéséről lenne szó. Ez utópisztikusan hangzik, de ha sikerült Szlovéniában, Ausztriában vagy Csehországban, nálunk miért nem valósulhatna meg? Nem csak szépészeti jelentősége van mindennek, hanem gazdasági vonzata is. Természetesen szeretnénk egymillió új munkahelyet teremteni, de ez még odébb van. Széles társadalmi összefogással legyen rendezett környezet, amire lehet építkezni. A turizmus a XXI. század legfontosabb iparága, ehhez pedig kell mutogatnivaló ország. A Szent István-terv második egysége a Roncsház-program. Az elhanyagolt magán- és középületek bontásáról, rendbetételéről kellene gondoskodni kalákában, tehát civil áldozatvállalásra van szükség. A Kárpát-medencei népnevelés fejezetben a közoktatás fontossága, létjogosultsága kerül terítékre. 

Határozott vezetés, rengeteg munkaóra

 

Az országot újjá kell építeni, ehhez pedig világos cél, határozott vezetés és rengeteg munkaóra kell. A honvédség logisztikai kapacitását igénybe vevő közmunkaprogram egybeeshet a Böjte Csaba zászlaja alatt formálódó Szent István-tervvel. A munka nem büntetés, hanem az emberi méltóság forrása. Aki állami ellátást akar, annak valamit le kell tennie a közösség asztalára. Engem személy szerint nagyon magával ragadott Böjte Csaba víziója, amit célravezetőnek tartottam elmondani Nyíregyházán is” – fejezte be gondolatmenetét dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában