Helyi közélet

2011.06.06. 06:33

Trianon: Széthúzott emlékezés

<p>Már kilencvenegy éve, hogy Trianonban aláírták a Magyarország szétdarabolásáról szóló igazságtalan békediktátumot. &lt;strong&gt;M. Magyar László jegyzete&lt;/strong&gt;</p>

Generációk nőttek fel a magyar nemzet nagy tragédiáját jelentő dátum óta, de a sebek még sem hegedtek be. Hogy is hegednének, amikor családok szakadtak ketté, jelentős területét elvesztette hazánk, s akik a határainkon kívülre kerültek, azóta is élet-halál harcot vívnak magyarságuk elismertetéséért, nemzetiségi jogaik elfogadtatásáért.

Külön drámája a magyarságnak, hogy mindegyik társadalmi berendezkedés másként ítélte meg Trianon kérdését, végül tavaly június 4. a nemzeti összetartozás napja lett.

Trianon: Lélekben minden magyar elítéli

 

 

Mily furcsa nemzet is vagyunk, mi magyarok. A nemzeti összetartozás napja kifejezést hallva azt gondolhatnánk, hogy végre összefognak a Magyarországon belül és határainkon kívül élő magyarok, hogy végre van valami,  amiben mindenki egyetért, az idei megemlékezéseket azonban parlamenti pártjaink több településen külön-külön rendezték meg.

Amíg az országon belül nem lesz teljes az összefogás, amíg nem tudjuk felmutatni a világnak az igazi összetartozást úgy országon kívül, mint belül, addig a környező országok többségi nemzetei csak nevetnek a markukba, hogy mi magyarok még ebben a kérdésben is széthúzunk.

 

Lelkében minden magyar ember elítéli Trianont, legyen bár kormánypárti vagy ellenzéki. Legalább ezen az egy napon egymás mellett állhatnának, együtt emlékezhetnének, hiszen ne feledjük örökérvényű igazságát a közmondásnak: egységben az erő.

-M. Magyar László-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában