Helyi közélet

2011.08.10. 17:17

Angliai zavargások: Bedeszkázott ablakok, ajtók

Nyíregyháza - Több mint két éve él és dolgozik Londonban egykori kollégánk, Olajos Tamás. A nyíregyházi fiatalember épp kéthetes szabadságát tölti itthon, de folyamatosan tartja a kapcsolatot munkatársaival, kollégáival.

Nyíregyháza - Több mint két éve él és dolgozik Londonban egykori kollégánk, Olajos Tamás. A nyíregyházi fiatalember épp kéthetes szabadságát tölti itthon, de folyamatosan tartja a kapcsolatot munkatársaival, kollégáival.– Erre mondják: „nem volt benne a levegőben”, vagyis semmiféle előzmény nem volt érezhető sem Angliában, sem a fővárosában – áll ő is értetlenül az események fölött. A fotós-videós szakmában dolgozva sok helyen megfordult, abban a városrészben is, ahol a rendbontás elkezdődött.

– Egyik barátom Tottenhamben él, ő ír az elképesztő állapotokról: a bedeszkázott ajtókról, ablakokról, a betört kirakatokról, kifosztott üzletekről, boltokról. Minden zárva van, kaját is alig tudott venni valahol – osztja meg frissen kapott információit lapunkkal Tamás.

Nappal is meggondolják, merre menjenek

A munkatársai is arról számoltak be neki, hogy kiürültek az utcák, sötétedés után nem mernek kimozdulni lakásaikból, de nappal is meggondolják, merre mennek – s többnyire inkább nagy kerülővel jutnak el céljaikhoz.

Jövő hét szerdán kell visszamennem, nem tehetem meg, hogy önkényesen meghosszabbítom a szabadságomat. Reménykedem, hogy a kedélyek lecsillapodnak, bár ha a hátralévő időben súlyosabbra fordulna a helyzet, akkor elképzelhető, hogy inkább maradok – árulkodik érthető dilemmáról Olajos Tamás.

- Nyéki Zsolt -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában