Helyi közélet

2011.08.20. 15:54

Mintha egy hegy égne Ófehértón

Ófehértó - Baktalórántháza, Nyírbátor és Nyíregyháza tűzoltói indultak szombat délután Ófehértóra, ahol nagy területen lángolt a pellet.

Ófehértó - Baktalórántháza, Nyírbátor és Nyíregyháza tűzoltói indultak szombat délután Ófehértóra, ahol nagy területen lángolt a pellet.A helyiek gyalog, autóval és kerékpáron siettek a vasúti sínek mentén a MÁV telephelyre, ahol nagy mennyiségű fa volt felhalmozva. A famorzsalékból álló pellet mint egy 10-15 méteres hegy magasodik a rönkök fölé, szombat délután tisztázatlan okból ez lobbant lángra. A tűz miatt több település tűzoltói kaptak riasztást, és a telepen dolgozókkal közösen oltottak. A munkások erőgépekkel szedték szét kisebb egységekre a tűzveszélyes anyagot, a tűzoltók pedig több irányból haladva oltottak. A hőterhelés miatt arra is vigyázni kell, nehogy az egyszer már eloltott rész újra kigyulladjon. Az elsődleges információ szerint még órákig eltart a mentés. Az anyagi kár nagyságát még fem sem lehetett becsülni. 

-Pusztai Sándor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában