Helyi közélet

2011.09.16. 07:07

Ki nyer ma?

Ha rajtam múlna, minden háztartásban kötelezővé tenném az előre fizetős mérőórák használatát. Palicz István jegyzete

Ha rajtam múlna, minden háztartásban kötelezővé tenném az előre fizetős mérőórák használatát. Palicz István jegyzeteA feltöltőkártyás telefonokhoz hasonlóan, mindenki addig használhatná az áram- és gázszolgáltatást, ameddig egyenlegéből futja. Így megoldódnának a cégek kintlévőségi gondjai, felszámolhatnák az ügyfelek pénzén fenntartott „leszámolási” csoportokat, az állam is garantáltan hozzájutna az áfabevételekhez, és ami a legfontosabb: végre nem a rendszeresen, mindig időben fizetők számláiba építenék be alattomosan a nem fizetők miatt kieső tetemes bevételt.

A szolgáltatókat jelentősen tehermentesítené, gazdálkodásukat kiszámíthatóbbá, rentábilisabbá tenné az új rendszer, nem beszélve arról, hogy milliók milliói vándorolnának a zsebükbe a feltöltéseken keresztül jóval azelőtt, hogy ügyfeleik teljes mértékben igénybe vették volna a kifizetett szolgáltatást.

„Cserébe” azonban elvárható lenne, hogy a garantáltan nyereséges fogyasztási rendszer üzemeltetéséhez szükséges új mérőórát ne súlyos tízezrekért, hanem ingyenesen bocsássák valamennyi ügyfél rendelkezésére a társaságok, és terheikkel párhuzamosan a díjszabásaik is mérséklődjenek. Kissé „gázos”, ha úgy tetszik, „megrázó”, hogy jelenleg csak azoknál szerelik fel a visszaszámlálókat térítésmentesen, akiknek már amúgy is sok van a számlájukon...

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában