Helyi közélet

2011.10.27. 12:22

Záhonyi kollégisták kegyeleti körútja

Záhony - Két évtizedes hagyomány a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban, hogy a diákok a Halottak Napja közeledtével felkeresik a helyi emlékműveket, valamint a&nbsp;&nbsp;köztemetőben az intézményhez kötődő elhunytak sírhantját.<em>

Záhony - Két évtizedes hagyomány a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban, hogy a diákok a Halottak Napja közeledtével felkeresik a helyi emlékműveket, valamint a  köztemetőben az intézményhez kötődő elhunytak sírhantját.diákotthon közösségének képviselői ezúttal is megkoszorúzták az első és második világháborús emlékművet, az 1956-os mártírok tüzérlaktanyában lévő emléktábláját, valamint a temetőben végső nyugalomra talált egykori pedagógusaik: Czégény Miklós igazgató és Pálfalvi Sándor szaktanár síremlékét.

Ugyancsak elhelyezték az emlékezés virágait Dr. Béres József szüleinek záhonyi, továbbá névadójuk kisvárdai sírhelyén, melyeknél gyertyagyújtással és rövid visszaemlékezéssel is felidézték az elhunytak életpályáját.

Kép-szöveg: Balázsy Bettina - Kovács Barbara

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában