Helyi közélet

2011.11.20. 19:29

Vendégjegyzet: Leleplezések

Esetenként furcsa dolgok színtere ez a mi kis világunk, amelyek történetesen a technika feltételeihez kötődnek. Ilyen volt most a közelmúltban Londonban. <strong>Angyal Sándor jegyzete</strong>

Esetenként furcsa dolgok színtere ez a mi kis világunk, amelyek történetesen a technika feltételeihez kötődnek. Ilyen volt most a közelmúltban Londonban. Angyal Sándor jegyzeteBombariadót kiáltott az egyik férfi, amikor észlelve, hogy a féltékeny felesége nyomonkövetőt szereltetett sportautója alvázára, hogy mindig tudja, hol, merre jár imádottja. Amikor meglátta a férfi ezt a kis piros herkentyűt a kocsi alatt, elkezdett ordibálni, hogy bombariadó, bombariadó! Aztán, hogy kijött a yard duplán nevetségessé vált az úr, hiszen nem csak az derült ki, hogy a feleség nem engedte felszarvazni magát, hanem az is, hogy nagyon ijedős az illető és ezért kiáltott riadót, ami bár nem volt igazán az, de bombasztikus sztoriról tudósíthattak a bulvárlapok. 

Hát ami azt illeti, nálunk sem ritkaság ez – csak éppen fordított alapállásban. Nem is olyan régen, politikus férfiak drága kocsiján vették észre az élesszemü rendőrök, hogy a szolgálati autó alján olyan kis herkentyű van, ami jelzi, hogy a közelben sebességbemérő húzódott meg. Azt pedig ugye mondani sem kell, hogy például egy országgyűlési képviselő körül milyen hangulat támad, ha rajta kapják ezen a bűncselekményen.

"Volt, aki a leleplezés idején maga állt ki a színre"

Ráadásul az elkövetők, tehát a szolgálati kocsi alján használt sebességjelzők, általában az olyan képviselők kocsiján tündököltek, amelyek egyszerre voltak képviselők, meg polgármesterek. Azt pedig minden józanul gondolkodó ember belátja, hogy bizony, nem egy álomüdülés napokon át távol lenni a családtól és ezért voltak, akik naponta hazajártak több száz kilométerre is. Volt, aki a leleplezés idején maga állt ki a színre, hogy bevallja, ő is bűnös és hajlandó megfizetni a büntetést, de volt, akit kényszeríteni kellett rá, hogy elismerje: az autópályán 200 méteres sebességgel taposott, hogy a vacsorára hazaérjen.Gyanítom, hogy emiatt is született az összeférhetetlenség törvény a képviselők és a polgármesterek között, tehát, hogy a  jövőben polgármester nem lehet országgyűlési képviselő és fordítva.Ugye milyen kicsi ez a mi világunk?

- Angyal Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában