Helyi közélet

2011.11.27. 11:21

Vendégsorok: Oda az aranyhal

Meg vagy te buggyanva! – próbál észhez téríteni ismerősöm, amikor elmondom neki titkolt vágyamat. Ezt a vágyat egyik országos lapunk keltette fel bennem, méghozzá három hirdetésével. <strong>Angyal Sándor jegyzete</strong>

Meg vagy te buggyanva! – próbál észhez téríteni ismerősöm, amikor elmondom neki titkolt vágyamat. Ezt a vágyat egyik országos lapunk keltette fel bennem, méghozzá három hirdetésével. Angyal Sándor jegyzeteAz egyik szerint „S....ban reformkori ötszobás kúria parkkal, 40 hektáros erdővel, szántóval eladó 50 millió forintért..."  Kérem szépen az én szememben ez egy alkalmi vételnek számít. Nemcsak azért, mert nagy tisztelője vagyok a reformkornak, hanem azért is, mert az a 40 hektár erdő sem akármi, kitermelve csupán ez visszahozza a teljes kiadást, a többi meg aztán ingyért lesz. Aztán alighogy bekarikáztam az érdeklődőknek megadott telefonszámot, rögvest alatta újabb ámulatba estem. Az előző ajánlatnál lényegesen közelebb „K...n reformkori hétszilvafás, felújított kúria melléképületekkel (vendégházakkal) eladó, 60 millióért.” Szerintem ez utóbbi a jobb ajánlat, hiszen lehet, hogy a másik kúria omladozó falu, míg emez felújított, ráadásul hétszilvafás, no és plussz a vendégházak... Már lapoztam is fel a menetrendet, hogyan juthatok el a jelzett helyekre, amikor  szinte belém nyilalt egy gyönyörű kép, alatta a szöveg: „Rózsadomb kiemelt részén, 1988-ban épült, brutto 510 nm-es, reprezentativ villaház, gondozott kerttel, 450 milliós irányáron sürgősen eladó..." Azt nem mondom, hogy eddigi életemben, kiváltkép Kraszna-parti falunk vályog házából mindig a Rózsadombra, annak is a kiemelt részére vágyakoztam volna, de ha már adódik ez a lehetőség, ugyebár...!

Te szerencsétlen flótás! Aztán honnan teremted elő a pénzt ezekre az ingatlanokra? – kérdez vissza említett ismerősöm, amire én kis gúnyos mosollyal közlöm, hogy nyilván megütöm szombaton az ötöslottó kétmilliárdos főnyereményét, onnantól kezdve pedig már formaság az egész...

Legyintett ismerősöm és mutató ujját a homlokán forgatva adta tudomásul a véleményét.Vettem hát két lottót szombaton reggel az iroda kékszemű kiasasszonyánál, aki sok szerencsét kivánt és vártam az estét. Ami el is jött, mutatta a tévé is, de sajnos, nem az én számaimat húzták ki, egy kivételével. A remélt kétmilliárd, akár az aranyhal, ekkor csúszott  ki a kezemből.Ott maradt viszont emlékezetemben a hír, hogy nemrég valaki kiugrott a hetedik emeletről, mert nem tudta fizetni a lakás törlesztését. Egy másik pedig ugyanezen oknál fogva fenyegetőzött öngyilkossággal, de a szomszédok megakadályozták, a Hivatal embere meg közölte: tavaszig maradhatnak, de nem tovább. Pedig ez nem is kúria, hanem egy közönséges panellakás, valahol a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában