Helyi közélet

2012.01.05. 15:19

MSZP: Az általános bizalom elfogyott, nagy a baj...

Nyíregyháza - Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtöki, Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: a 2011-es büdzsét négyszer módosította a kormány, ami a gazdaság élénkítésének elmaradását, illetve az állami intézmények működésének bizonytalanságát hozta magával. A bizalmatlanság azóta fokozódott.

Nyíregyháza - Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtöki, Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: a 2011-es büdzsét négyszer módosította a kormány, ami a gazdaság élénkítésének elmaradását, illetve az állami intézmények működésének bizonytalanságát hozta magával. A bizalmatlanság azóta fokozódott.„Megérett az idő, hogy felszólítsam a megyei, kormánypárti országgyűlési képviselőket: érezzék kötelességüknek megkeresni azokat a politikai csatornákat, hogy más irányba tereljék a kormány munkáját. Jelenleg ugyanis a kormányzati gazdaság- és külpolitika is tragikus képet fest”.

Ismét hangsúlyozta: az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése katasztrofális következményekkel járt, mivel igazságtalansága mellett a gazdaság élénkítésének, illetve a fogyasztás növelésének sem lett az eszköze. A kormány nemzetközi pénzintézetekkel folytatott, vesztett szabadságharca miatt pedig az általános bizalom is elfogyott az országgal szemben, így az euró árfolyama 320 forint fölé emelkedett, vagyis a forint történelmi mélyponton van. „Józan gazdaságpolitikára, igazságos és többkulcsos személyi jövedelemadóra, a pénzügyi rendszer kiszámíthatóságára, a beruházások támogatására és jogbiztonságra lenne szükség” – jelentette ki Tukacs István.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában