Helyi közélet

2012.02.10. 07:38

Értéktelen lett az érték

Ismerős polgármester mondta: „manapság nem könnyű eligazodni a törvények útvesztőin. Mi, ha élni akarunk a mezsgyén kell haladnunk. Ebben benne van a mennyország és a pokol is”. Dankó Mihály jegyzete

Ismerős polgármester mondta: „manapság nem könnyű eligazodni a törvények útvesztőin. Mi, ha élni akarunk a mezsgyén kell haladnunk. Ebben benne van a mennyország és a pokol is”. Dankó Mihály jegyzeteNos, úgy tűnik a kunszentmártoniak (polgármester, jegyző, pénzügyi osztály vezetője) elbuktak. A vádirat alapján, azzal követtek el bűncselekményt, hogy az önkormányzat a kötvénykibocsátásból származó bevételéből értékpapírt vásároltak, holott a vonatkozó törvény szerint ezt a pénzt csak bankbetétben kellett volna  tartaniuk. Az értékpapír időközben jelentősen elértéktelenedett, emiatt a várost több mint 78 millió forint kár érte.

Mondhatnák, megérdemelték, hisz a törvény nem ismerete sem ment fel a bűnelkövetés alól. Csakhogy, nagyon sok, sőt nagyobb város első embere is ezt tette. (Bár van, akit még véd a mentelmi jog.) De számomra nem csak ez a fő kérdés: meddig mehet el egy település vezetője (kétségbeesésében), hogy megóvja lakóhelyét a gazdasági összeomlástól, és valódi fejlődést is fel tudjon mutatni a választóinak? Persze nem vonhatja ki a felelőség alól az a kormányzat sem, aki ígér, de nem támogat, aki elvár, de a feltételeket nem biztosítja. Ők is megérdemelnének egy misét!

- Dankó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában