Helyi közélet

2012.02.16. 09:18

Tizenkét fiatal sikeres szakmunkásvizsgát

Tiszadob - Február 15-én a Tiszadobi Szociális Szövetkezet szervezésében 12 fiatal tett sikeres szakmunkásvizsgát faműves szakmában.

Tiszadob - Február 15-én a Tiszadobi Szociális Szövetkezet szervezésében 12 fiatal tett sikeres szakmunkásvizsgát faműves szakmában.A képzésre a TÁMOP 2.4.3-B-2-10/1 pályázat keretében került sor.

A Tiszadobi Szociális Szövetkezet 2008-ban azzal a céllal jött létre, hogy a Tiszadobi Gyermekvédelmi Központban nevelkedő állami gondozott fiatalok számára munkahelyteremtéssel segítse az életkezdést. A fiatalok közül sokan azért vallanak kudarcot, mert minden igyekezetük ellenére sem sikerül munkát találniuk. Családi háttér nélkül ezért többen az utcán végzik. A szövetkezetet nagykorú fiatalok, az otthonból korábban kikerült régi növendékek és néhány gyermekvédelmi dolgozó alakította meg 2008-ban. Az elmúlt évben elnyert pályázat támogatásával 12 fiatalnak volt lehetősége arra, hogy szakmát szerezzen, illetve 8 fiatal számára biztosított egy évig a foglalkoztatás. A program során a fiatalok életvezetési, személyiségfejlesztő és a szakmájukkal összefüggő tréningen vesznek részt. Folyamatosan biztosított részükre szociális munkás, és egy gyermekfelügyelő segítsége.

A 15-én lezajlott vizsga nem csak a vizsgázóknak, de a velük foglalkozó szakembereknek, felkészítő tanároknak és a vizsgabizottságnak is emlékezetes marad. A bizonyítványok átvétele után ugyanis a fiatalok egy megható műsorral kedveskedtek, ami megmutatta azt, hogy milyen nagyra értékelik a fiatalok a velük való törődést és a lehetőséget, amihez a pályázat hozzájuttatta őket.

Illésné Áncsán Aranka

projektmenedzser

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában