Helyi közélet

2012.03.09. 12:55

Jobbik: EU-tanázia, avagy döntsön a nép az uniós tagságról!

Nyíregyháza - Ünnepi megemlékezést és fáklyás felvonulást tart a Jobbik nyíregyházi szervezete március 13-án 18 órától a Petőfi téren, majd a Kossuth térre mennek a résztvevők –jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján dr. Gyüre Csaba. Az országgyűlési képviselő nem hagyta szó nélkül Orbán Viktor miniszterelnök és Vona Gábor pártelnök parlamenti szócsatáját sem.

Nyíregyháza - Ünnepi megemlékezést és fáklyás felvonulást tart a Jobbik nyíregyházi szervezete március 13-án 18 órától a Petőfi téren, majd a Kossuth térre mennek a résztvevők –jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján dr. Gyüre Csaba. Az országgyűlési képviselő nem hagyta szó nélkül Orbán Viktor miniszterelnök és Vona Gábor pártelnök parlamenti szócsatáját sem.– Az európaktum nem reformprogramot eredményez, hanem kíméletlen megszorításokat. A Jobbik továbbra is azt vallja, hogy hazánk EU-tagságának sorsáról népszavazásnak kellene döntenie, ezúttal az előnyök és hátrányok, érvek és ellenérvek pontos tudatában. Ennek jelenleg alkotmányjogi akadálya van, de keressük a megoldást. Nem sok jót ígér, ha tagok maradunk, hiszen az unió nem szövetséges, hanem gyarmatosító! – hangsúlyozta dr. Gyüre Csaba.

Mátészalka jobbikos önkormányzati képviselője, Katona Péter a városban „elszabadult” szemétdíj miatt emelte fel a szavát. – Idén januártól 75 százalékos szemétszállítási díjemelést szavazott meg a városvezetés. Ez óriási anyagi terhet ró Mátészalka 6500 háztartására, ráadásul törvénytelen is, hiszen ellentmond egy korábban elfogadott országgyűlési törvénynek, amely kimondja: a 2012-es díjemelés mértéke nem haladhatja meg az előző évit. Kérdés, hogy az árak mérséklésével vagy a törvény visszavonásával kívánják-e orvosolni a problémát, ahogy az is, vajon visszakapja-e a lakosságnak a törvénytelenül beszedett forintokat – mondta Katona Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában