Helyi közélet

2012.03.02. 14:32

"Téli esték" előadás-sorozat a Teleházban

Ópályi - "Téli esték" a Teleházban rendezvénysorozat keretében: "A görögkatolikus vallás és a néprajz" (Az ópályi kutatás során talált példák bemutatása) címen tartott előadást Szabad Boglárka, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem néprajz szakos és az Eszterházy Károly Főiskola Kulturális örökség tanulmányok szakos hallgatója.

Ópályi - "Téli esték" a Teleházban rendezvénysorozat keretében: "A görögkatolikus vallás és a néprajz" (Az ópályi kutatás során talált példák bemutatása) címen tartott előadást Szabad Boglárka, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem néprajz szakos és az Eszterházy Károly Főiskola Kulturális örökség tanulmányok szakos hallgatója.A szemléletes előadás hallgatósága sok érdekességet tudhatott meg az ópályi görög katolikusok böjtölési szokásairól, a rózsafüzér társulat tagjainak viszonyáról a vallásosság jelképeihez. Szóba került a Hajdúdorogi Egyházmegye létrehozásának száz éves évfordulója. A kutatás eredményeit fel kívánjuk használni a falu történetét és néprajzát bemutató kiadványban.

Erdélyi Miklós polgármester

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában