Helyi közélet

2012.05.24. 11:44

Tűzoltók a sóstói medencében

Azt már megszoktuk, hogy a Katasztrófavédelem tűzoltói tüzet oltanak, és az sem ritka, hogy balesetnél segítenek a műszaki mentésben, de mit keres a tűzoltó a vízben?

Azt már megszoktuk, hogy a Katasztrófavédelem tűzoltói tüzet oltanak, és az sem ritka, hogy balesetnél segítenek a műszaki mentésben, de mit keres a tűzoltó a vízben?A Felső-Tisza-vidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület, a Sonar búvárcsoporttal közösen tartott gyakorlatot több napon keresztül Nyíregyházán, a Sóstói Strandfürdő nagy medencéjében. Mint a gyakorlat vezetője Szabó Csaba elárulta, a vízben rekedt, vagy hirtelen rosszul lett személyek mentését gyakorolták, illetve a keresési módszereket sajátították el a tűzoltókkal. A beosztás szerint lehetőleg minden váltásban lesz két merülni tudó tűzoltó (ugyanis egyénileg nem biztonságos ezért csak páros merülés lehetséges a bevetések során).

Az eddig kialakult tapasztalat szerint főleg a meleg idő beállta után kell sajnos riasztani a búvárokat, mert minden évben előfordul tiltott helyen fürdőzés, és ilyenkor nem mindegy, hogy van-e bevetésre alkalmas kiképzett személy, de olyanra is volt már példa, hogy kompról csúszott a folyóba jármű, ennek kiemeléséhez is szükség van búvárra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában