Helyi közélet

2012.07.25. 18:06

A Vigadót is vizsgáltatja a Kehi

Nyíregyháza - Az igazságügyi ingatlanszakértők gyanús ingatlanügyekben dolgoznak.

Nyíregyháza - Az igazságügyi ingatlanszakértők gyanús ingatlanügyekben dolgoznak.A Magyar Nemzet értesülései szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) külsős szakértőket kértek fel. „Az igazságügyi ingatlanszakértők olyan gyanús ingatlanügyekben dolgoznak a kormányzati szerv kérésére, amelyekben néhány önkormányzat is érintett lehet. Az eddigi ellenőrzések során kiderült, hogy több esetben adóelkerülés céljából létrehozott off-shore hátterű vagy jogilag nem létező cégek olcsón magvásároltak bizonyos önkormányzati ingatlanokat, majd azokat – néha szinte azonnal, de bármilyen értéknövelő beruházás nélkül, esetleg kisebb ráfordítással – többszörös áron vásároltatták fel az ingatlanalappal. (...) A nyíregyházi önkormányzat 2002-ben 70 millió forintért (+áfa) adott el egy műemlék ingatlant egy olyan kft.-nek, amely a szerződéskötés és a tulajdonjog-bejegyzés időpontjában jogilag még nem is létezett. Az épületet – a felújítást követően – 1,4 milliárd forintért (+áfa) vásárolta meg egy nyugdíjpénztár ingatlanalapja”.

A szóban forgó épület a Krúdy Vigadó, melynek sorsáról nemrégiben cikksorozatban számoltunk be az érintetteket külön-külön megszólaltatva. Ami tény: az épület jelenleg kihasználatalan, lakatlan. Az önkormányzatnál továbbra is fenntartják:    – Nagyon örülnénk, ha a Vigadó sorsa rendeződne, hiszen egy üresen álló épületnek nem jó az üzenete. A város nyitott minden kezdeményezésre a Krúdy Vigadót illetően, és minden lehetséges eszközével támogatja azokat a törekvéseket, amelyek újra életet lehelnének az épületbe –  ismételte meg Rendes Sándor, a városháza sajtószóvivője, hozzátéve: – Az önkormányzat minden általa ismert adatot a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal rendelkezésére bocsátott, és várja a vizsgálat eredményét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában