Helyi közélet

2012.07.26. 12:22

Állati történetek

Nyíregyháza - Az Állatbarát Alapítvány Állatotthonában olyan kutyusok is biztonságot és gondoskodást találhatnak, akiknek az utcán minimális esélye lenne a túlélésre, az új gazdi megtalálására pedig szinte semmi!

Nyíregyháza - Az Állatbarát Alapítvány Állatotthonában olyan kutyusok is biztonságot és gondoskodást találhatnak, akiknek az utcán minimális esélye lenne a túlélésre, az új gazdi megtalálására pedig szinte semmi!Három ilyen kutyus történetét szeretnénk most bemutatni:

Bogár:

2011. június elején került be az Állatotthonba, a körülbelül 3 éves, mudi-keverék kan, bejelentés alapján. Záhonynál talált rá mentős kollégánk, egy autó ütötte le. A baleset következtében olyan mértékben megsérült bal mellső lába, hogy állatorvosunk jobbnak látta amputálni a végtagot. Bogár 3 lábbal is élte kutyaéletét, sétált, csaholt, szerette az embereket. Az Állatotthonban leélt, egy év után a Hand und Pfote német társzervezetünk felfigyelt rá, és 2012. júniusában már Németországban találkozott örökbefogadójával. Lakásban lakik, sokat sétálnak, és ami a legfontosabb, szeretik és vigyáznak rá.

Fruzsi:

2011. szeptemberében került be hozzánk, a körülbelül 11 éves kaukázusi juhász keverék szuka kutyus. Nagyon barátságos, nyugodt, idős hölgy volt már akkor is. Kálmánházán kóborolt, valószínűleg volt gazdija nem látta értelmét tovább tartani ezt a kedves kutyust, és jó ötletnek találta az utcára kiengedni. Fruzsinak azonban sikerült! Németországba utazott 2012. szeptemberében, ahol már új gazdija várta. Annak ellenére, hogy Fruzsinak sok orvosi beavatkozásra van szüksége öregsége miatt, nagyon szeretik, gondoskodnak róla, és teljes értékű családtagjává vált örökbefogadói szemében.

Csubi:

Csubi 2009-ben került be az Állatbarát Alapítványhoz, a nyíregyházi gyepmesteri teleptől vettük át, a 4 éves, terrier keverék kant. Terrier vére hamar megmutatkozott, ugatott, rohangált, ásott, pörgött folyamatosan. Azonban a gyerekekkel nagyon jól kijött, imádta őket. Ennek ellenére senkinek nem vált szimpatikussá, nem fogadták örökbe. 3 év állatotthoni „bentlakás” után Németországban felfigyeltek rá, és júliustól már új családjával játszik, sokat sétál, és a gyerekek elmondhatatlanul imádják!

Boldogsággal tölt el minket és sok új erőt ad munkásságunkhoz, hogy ha sokat szenvedett, árva, vagy senkinek nem kellő kutyusaink ennyire jó helyre kerülnek és gondoskodásban, szeretetben élhetik le további kutyaéveiket!

Köszönjük a Hand und Pfote társszervezetünknek és minden kedves közreműködőnek a segítségét, akik sokat tettek azért, hogy Bogáron, Fruzsin és Csubin kívül, az elmúlt 2 évben összesen 189 kutyus találhatta meg álomgazdiját!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában