Helyi közélet

2012.07.08. 12:57

Mórások a pusztafalui táborban

Pusztafalu - Negyven kalandra kész Mórás diák indult június 18-án a csodaszép Füzéri vár szomszédságában lévő Pusztafaluba. Útközben a Zempléni Kalandparkot fedeztük fel, majd Széphalmon megkoszorúztuk a reformkor nyelvújítójának, Kazinczy Ferencnek a sírját.

Pusztafalu - Negyven kalandra kész Mórás diák indult június 18-án a csodaszép Füzéri vár szomszédságában lévő Pusztafaluba. Útközben a Zempléni Kalandparkot fedeztük fel, majd Széphalmon megkoszorúztuk a reformkor nyelvújítójának, Kazinczy Ferencnek a sírját. Estére fáradtan, de nagy izgalommal vettük birtokba a hatalmas és vadregényes tábort. Igazi gyerekparadicsom ez, ugyanis a hat nap alatt kosaraztunk, fociztunk a helyi fiatalokkal, trambulinoztunk és mászófalaztunk. Tünde néni és Klárika néni hősiesen helytálltak velünk az éjszakai és a nappali kerékpár- és gyalogtúrákon. Naponta új és új vidéket fedeztünk fel együtt, jártunk a szlovákiai Izra-tónál, meghódítottuk a Tolvaj-hegyet, a Füzéri várból megcsodáltuk a zempléni panorámát, és a mélypataki túrán új forrást is felfedeztünk, melynek ünnepélyesen a Móra-forrás nevet adtuk.

Kalandos és izgalmas napokat töltöttünk e csodás környéken,és  jó barátokra találtunk diáktársainkban. Köszönet mindezért a szervező tanár néniknek. Reméljük, jövő nyáron is eljuthatunk majd ide, és tovább kalandozhatunk a Zemplén gyönyörű tájain. 

Tóth György, 6.d osztályos tanuló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában