Helyi közélet

2012.08.02. 15:23

Arc a tükörben a Városháza udvarán

Nyíregyháza - Dalban és lírában a tiszteletről, a barátságról három estén át.

Nyíregyháza - Dalban és lírában a tiszteletről, a barátságról három estén át.Két évtized, két színésznő, egy este, mely az érzelmek és hangulatok hullámvasútjára invitálja a nézőt. Dalban és lírában, humorral, iróniával és öniróniával elmesélve, mit jelent Pregitzer Fruzsina és Gosztola Adél számára 20 év, amióta együtt játszanak a Móricz Zsigmond Színházban. Két önálló, és mégis közös estjük tartalommal tölti meg a kollegialitás, a tisztelet és a barátság fogalmakat olykor szavak nélkül: csak a tekintetük bizonyítja majd, nincs hamis játék, mert a tükör, melyben önmaguk, és a másik arcát is látják, nem hazudik.

– Igazi színházat nem lehet közhelyekkel, a közönség és a színpad iránti alázat nélkül csinálni – vallják mindketten, s amikor összeállították az Arc a tükörben című estjüket, arra törekedtek, a maguk örömére készült előadás valódi ajándék legyen minden nézőnek. Olyan színházi élmény, ami megmutat értékrendet, szándékokat, irányokat, felemel és elgondolkodtat. A Városháza udvarán augusztus 10-én, 11-én és 12-én este 9 órától minden, a színházat szerető és értő néző szemtanúja lehet, ahogy a városunk két kiváló művésze egymást erősítve és kiegészítve dallal (az esten zenészként közreműködik Béres Angelika, Tamás Attila, Csernák Tibor) és prózával tükörbe néz, és tükröt tart másoknak is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában