Helyi közélet

2012.08.07. 14:26

Őriek Erdélyben

Őr - Július 28-án az Őri Ezüstalkony Nyugdíjas és Hagyományőrző Klub szervezésében több mint 40-en kiránduláson vettünk részt Észak-Erdélyben.

Őr - Július 28-án az Őri Ezüstalkony Nyugdíjas és Hagyományőrző Klub szervezésében több mint 40-en kiránduláson vettünk részt Észak-Erdélyben.Nagybányán a helyi nevezetességeket, majd Koltón a Teleki-Kastélyt kerestük fel. Igazán nagy örömet jelentett mindenki számára, hogy az általános iskolában tanult, szép szerelmi költemény ihletőjének színhelyét saját magunk is megnézhettük. Petőfi Sándor itt írta a Szendrey Júliával töltött mézes hetek alatt a Szeptember végén című költeményét. A kastély kertjében megcsodálhattuk a pár szobrát, szinte szemünk előtt látva a szerelmesek enyelgését.

Végső és legfőbb úti cél a Bódi-tó volt. A gyönyörű természeti környezetben fekvő tó és környéke a máramarosiak kedvelt kirándulóhelye, mely nyáron strandolásra, télen pedig síelésre is alkalmas. A felvonóról lenézve csodálatos panorámában gyönyörködhettünk. Este vidám nótázással telt a hazafelé vezető út. Élményekben gazdagon tért haza a megfáradt kis csapat.

Szász Margit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában