Helyi közélet

2012.09.09. 10:30

Lekvárfőzés Ópályiban

Ópályi - A falusi múzeum udvarán nagy sürgés-forgás kezdődött szombat reggel. Hagyományőrző szilva lekvár főzésre készültek az Ópályiak Baráti Köre tagjai.

Ópályi - A falusi múzeum udvarán nagy sürgés-forgás kezdődött szombat reggel. Hagyományőrző szilva lekvár főzésre készültek az Ópályiak Baráti Köre tagjai. A “nemtudom” szilva mosása, magvalása után üstökbe került a lekvárnak való. Reggeltől a késő éjszakába nyúlt a kavarás, melynek végén szilkébe került az öreg lekvár. Minden úgy történt, ahogy nagyanyáink csinálták egykor mondta Nagy Sándorné Valika néni.

A hangulat az esti órákra jócskán megemelkedett és előkerült a gitár, melynek kiséretével népdalokat énekeltek a Kraszna Népdalkör tagjai. Váratlan vendége is volt az eseménynek Sonja és Ian Új-Zélandról érkeztek rokonokat keresni a Vékony családhoz, becsatlakoztak a kavarásba és meg is kóstolták a ciberét.

Erdélyi Miklós polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában