Helyi közélet

2012.09.10. 11:07

Nyíregyházán is útjára indul a Atilla Király Népfőiskola

Nyíregyháza - Ingyenes, minden korosztály számára nyitott előadásokra invitálja a megyeszékhelyen, illetve a Nyíregyháza vonzáskörzetében élőket szeptembertől a Kollégium a Jövőért Alapítvány által fenntartott, megújult Atilla Király Népfőiskola – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján ifj. Földi István hadtörténész, a népfőiskola megyei szervezője.

Nyíregyháza - Ingyenes, minden korosztály számára nyitott előadásokra invitálja a megyeszékhelyen, illetve a Nyíregyháza vonzáskörzetében élőket szeptembertől a Kollégium a Jövőért Alapítvány által fenntartott, megújult Atilla Király Népfőiskola – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján ifj. Földi István hadtörténész, a népfőiskola megyei szervezője.– A népfőiskolát életre hívókat aggodalommal tölti el a magyar nemzet szellemi állapota, a közösségtudat eltűnése, a múlt, a jelen és a jövő irányába érzett felelősség megcsappanása. Az Atilla Király Népfőiskola vezetésének és előadóinak célja, hogy igaz magyar történelmi ismeretekkel gazdagodjon a lakosság, és fejlődjön a hallgatóság szellemi-lelki „erőnléte”. Kevés olyan civil kezdeményezést ismerünk a világon, amely olyan hatásosan segítette egy-egy ország kulturális és gazdasági felemelkedését, mint a népfőiskolai mozgalom. Ahogy Németh László mondta: „Az egész ország egy népfőiskola, mert a nép tanulni akar…”. A nagy négyes jelszó (Krisztusibb embert! Műveltebb országot! Életerős népet! Önérzetes magyart!) fényében tehát szeptember 22-én tanévnyitó ünnepséget tartunk a Benczúr téri Jobbik irodában, amit 2-3 hetente történelmi-irodalmi-kulturális előadások követnek. Eddig mintegy 100 fő jelezte részvételi szándékát szerte a megyéből az iskoláskorúaktól a nyugdíjasokig. A népfőiskola diákjai kulcsfontosságú ismereteket, végül pedig oklevelet kapnak – mondta el az ifjú hadtörténész. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában